Een mini wasmachine is super handig voor op de camping of als je klein woont. Lees er alles over in deze review voordat je een mini wasmachine koopt.

Mini wasmachine review

In deze review gaan we kijken naar mini wasmachines. Een mini wasmachine is onwijs handig als je bijvoorbeeld niet al te groot woont. Maar zeker ook voor op vakantie. Een mini wasmachine kan je dan veel gedoe besparen. 

Want eenmaal op de camping is het uiteraard heerlijk om je kleding te kunnen wassen. Een wasserette zal ook niet altijd in de omgeving zijn. En om nou je eigen wasmachine van thuis mee te nemen gaat wat ver.

mini wasmachine met centrifuge

Daarom hebben fabrikanten daar slim op ingespeeld. Zij leveren zogenaamde mini wasmachines. Speciaal voor op vakantie en/of mensen die klein wonen.

In deze blogpost kijken we naar de TOP 5 meest populaire en best beoordeelde mini wasmachines die er op dit moment te koop zijn. 

Wat is de beste mini wasmachine?

Het maakt niet uit voor welk doel je een mini wasmachine koopt. Voor op de camping of voor in je kleine appartement. Je wilt uiteraard vooraf weten wat er te koop is en tegen welke prijs. Want ook jij wilt natuurlijk de beste mini wasmachine kopen tegen de beste prijs. 

Verderop laten we je de beste mini wasmachines zien van dit moment. Want je wilt dat je kleding er ongeschonden uit komt. Daarom is het goed om een aantal punten in de gaten te houden bij de aanschaf van een mini wasmachine. 

camping mini wasmachine
Een mini wasmachine op super handig op vakantie

Hoe werkt een mini wasmachine?

Maar laten we eerst eens kijken hoe een mini wasmachine werkt. 

Vrijwel alle kleine wasmachines werken op stroom. Maar er zijn ook mini wasmachines die je met de hand moet bedienen. Ook zijn er kleine wasmachines die voorzien zijn van een verwarmingsfunctie. Het aanbod van deze wasmachines is echter klein. 

De meeste mini wasmachines zul je zelf moet vullen met warm water. Hiervoor kun je het beste een gieter gebruiken. Ook zijn er mini wasmachines die je met een slang kunt aansluiten op de waterleiding. Je moet dan uiteraard wel een aansluitpunt in de buurt hebben.

Na het vullen van de wasmachine en het toevoegen van wat wasmiddel kan de schoonmaakbeurt van je wasgoed beginnen. Het programma van een kleine wasmachine zal ongeveer een kwartiertje duren. In veel gevallen is de wasmachine voorzien van een timer. Maar ook zijn er wasmachines die je zelf uit zult moeten zetten. 

Als je was klaar is, moet het water worden afgevoerd. Door de wasmachine boven een spoelbak of een afvalwater punt te zetten en de dop open te draaien, kun je de wasmachine legen. Om het je makkelijker te maken, zijn de wat betere kleine wasmachines voorzien van een afvoerslang en een pomp. Dit heeft als voordeel dat je de mini wasmachine op zijn plek kunt laten staan. Ondanks dat de wasmachine niet al te zwaar is, is dit natuurlijk wel een stuk makkelijker. 

Inhoud van de mini wasmachine

Mini wasmachines zijn in tegenstelling tot een ‘gewone’ wasmachine relatief klein. Onderling zijn er uiteraard wel verschillen. Zo heeft de ene wasmachine ruimte voor een wasje van maximaal 2 kg. Bij een andere kunnen hier nog kilo’s bij.  

Welke grootte je kiest is afhankelijk van waar je de wasmachine voor gaat gebruiken. Gebruik je hem voor af en toe een wasje op de camping, dan heb je aan een klein exemplaar voldoende. Maar woon je bijvoorbeeld op kamers woont en je wilt geregeld al je kleding wassen, dan is het slimmer om voor een groter exemplaar te kiezen. 

Een mini wasmachine met of zonder centrifuge?

Kies je voor een mini wasmachine met of zonder centrifuge? Dit hangt met name af van hoe en waar je de mini wasmachine voor zal gaan gebruiken. Een centrifuge zorgt ervoor dat je kleding nog een aantal extra rondjes maakt en wat droger uit de trommel komt. In de praktijk houdt dat in dat je kleding wat minder nadruppelen als het uit de wasmachine komt.

Wanneer je de kleine wasmachine vooral gebruikt op vakantie naar een zonnig land, is een centrifuge niet echt nodig. Je was zal dan snel drogen in de zon. 

Maar woon je op een klein flatje, is een centrifuge juist wel weer erg handig. Zeker als je de was moet drogen op een droogrek. 

Hoe snel draait een mini wasmachine met centrifuge?

Hoe snel een mini wasmachine centrifugeert verschilt per merk. Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld een spijkerbroek pas een beetje droog wordt op 1000 toeren. In tegenstelling tot ondergoed. Dat al droogt bij zo’n 200 toeren.

Geluidsniveau van een mini wasmachine

Heerlijk op reis even een wasje draaien. Maar dat is minder fijn als de halve camping daarvan meegeniet. Het geluidsniveau van een mini wasmachine is daarom erg belangrijk. Per merk kan dit erg verschillen. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibellen. Hoe minder decibel, hoe stiller de mini wasmachine is. 

Welk wasmiddel moet er in een mini wasmachine

Omdat een programma van een mini wasmachine ongeveer 15 minuten duurt, moet je gebruik maken van een wasmiddel dat snel oplost. Het is daarom aan te raden om alleen vloeibaar wasmiddel te gebruiken in plaats van waspoeder. 

Een mini wasmachine is goedkoop in gebruik

Een ander voordeel om een mini wasmachine aan te schaffen, is de kostenbesparing. Als je kleine wasjes een grote machine wast, gebruik je veel meer energie dan nodig. Omdat een mini wasmachine een heel stuk minder energie verbruikt, scheelt dat aanzienlijk in de kosten. 

Om een beeld te vormen: een ‘gewone’ wasmachine heeft een vermogen van 2500 Watt of meer. Een mini wasmachine heeft een vermogen van rond de 250 Watt.

Wat kost een mini wasmachine voor op de camping?

De prijzen van een mini wasmachine lopen erg uiteen. Een goedkope mini wasmachine begint al bij een paar tientjes. Dit loopt op tot honderden euro’s.

Wat zijn de bestverkochte mini wasmachines?

Laten we eens kijken wat de meest populaire en best beoordeelde mini wasmachines zijn van dit moment. De TOP 5 vind je hieronder.

VidaXL - 5.6 KG

Deze ruimte- en kostenbesparende mini wasmachine met 2 trommels is ideaal voor studenten, voor gebruik op de camping of voor gebruik op plaatsen waar er weinig ruimte is, zoals kleine keukens, caravans of campers. Deze wasmachine heeft een speciale dubbele trommel, een totale wascapaciteit van 3,6 kg en een centrifugeercapaciteit van 2 kg.

De ingebouwde 15-minuten timer zet de machine automatisch uit na iedere wascyclus. De centrifuge heeft een 5-minuten timer. Onze mini wasmachine wordt geleverd met een afvoerslang zodat u het water na gebruik makkelijk kunt afvoeren. Levering bevat ook een toevoerslang.

Kleur: blauw en wit Materiaal: kunststof Afmetingen: 57,5 x 34 x 65 cm (B x D x H) Voeding: 220 – 240 V~, 50/60 Hz Wasvermogen: 240 W Centrifugeervermogen: 120 W Wascapaciteit: 3,6 kg Centrifugeercapaciteit: 2 kg Met een 15-minuten timer voor de wascyclus en een 5-minuten timer voor de centrifugeercyclus. Inclusief slangen en 2 deksels die individueel kunnen worden geopend.

Bekijk hier alle specificaties van de VidaXL mini wasmachine

Mestic MW-120 Wasmachine/Centrifuge Combinatie - 3,5 KG

Een wasje draaien op de camping doe je met de Mestic wasmachine MW-120. Zo kan je waar je ook bent genieten van frisse en schone kleding. Zelfs als je ergens kampeert waar geen faciliteiten zijn!
De Mestic MW-120 is een combinatie van een wasmachine en een centrifuge. Dit model is dankzij zijn lichte gewicht en compacte formaat ideaal om mee op reis te nemen. De miniwasmachine heeft een duurzame motor waarmee je 3,5 kg aan droge was kunt wassen. Vervolgens kan je je was ook meteen drogen. In de Mestic MW-120 wasmachine centrifuge kan je natte was met een gewicht van 1,5 kg drogen. De motor van deze combi wasmachine is koolborstelloos, wat betekent dat de anker in de machine is voorzien van een permanente magneet. De motor werkt hierdoor energiezuinig, wordt minder snel warm en maakt minder geluid.
Belangrijkste kenmerken
  • Wasmachine/centrifuge combinatie
  • Capaciteit wasmachine: 3,5 kg droge was
  • Capaciteit centrifuge: 1,5 kg natte was
  • Makkelijk te vervoeren door licht gewicht
  • Energiezuinig

Hoe werkt de Mestic wasmachine?

De Mestic wasmachine is zeer eenvoudig in gebruik. Je sluit de watertoevoerslang aan op een kraan en koppelt de andere kant aan de wasmachine. Dan draai je de kraan open en laat je genoeg water in de kunststof trommel lopen. Voeg vervolgens via de klep het wasmiddel toe. De wasmachine heeft een ingebouwde timer, waarmee je gemakkelijk aan kunt geven hoe lang de was moet duren. Stel hem voor erg vuil wasgoed in op 12 of 15 minuten. Draai de knop na het wassen naar ‘drain’ om het vuile water af te voeren. Wring het wasgoed uit met de spintimer en selecteer een spoeltijd.

De combi wasmachine is ideaal als je langere tijd op de camping staat, maar is dankzij zijn compacte formaat ook handig voor bijvoorbeeld een studentenkamer! Profiteer van het gemak van deze multifunctionele wasmachine.

Bekijk hier alle specificaties van de Mestic MW-120 mini wasmachine

Adler AD 8051 Mini wasmachine met centrifuge - 3 KG

Een toeristische wasmachine, ideaal voor langere reizen met het gezin. Het past gemakkelijk in de kofferbak, het is een onmisbaar element in vakantiehuizen dankzij stil en efficiënt werk. Hij weegt slechts 6 kg, maar kan tot 3 kg kleding wassen. Het bereikt een maximaal vermogen van 400W, voldoende voor het wassen van kleding die wordt gebruikt tijdens sporten of tuinieren.

Ontworpen om minder water en energie te verbruiken, is de wasmachine een goed hulpmiddel voor iedereen die waarde hecht aan schoonmaken en activiteit op hetzelfde moment. Het heeft ook een roterende functie die kan worden gebruikt na het wassen van kleding en na het aftappen van het water. Mini Wasmachine (3KG) met Centrifuge (1KG). 

Met de Adler AD8051 was- en centrifugeer-machine zorgt u ervoor dat u uw kleren verzorgt wanneer u reist: bijvoorbeeld wanneer u in een zomerverblijf of op een camping verblijft. Het kleine formaat van het apparaat maakt het gemakkelijk om het te transporteren. Het is erg handig als je veel dingen met je mee moet nemen. Het Adler AD8051 model heeft maar 1 kamer voor het wassen van uw kleding (tot 3 KG) en daarna voor het centrifugeren (tot 1 KG). De compacte wasmachine met centrifuge weegt slechts 5 KG.

Bekijk hier alle specificaties van de Adler 8051.

Camry CR 8052 Mini Wasmachine - 3 KG

De Camry Premium CR8052 wasmachine, met een aparte centrifuge trommel naast de was trommel, is ideaal voor kleine wasjes op de camping of op vakantie! Deze machine is eenvoudig in gebruik en heeft een compact formaat.

Compacte duo wasmachine (3KG) met centrifuge (1KG)
Met de Camry Premium CR8052 wasmachine (3KG) met centrifuge zorgt u ervoor dat u uw kleding kunt wassen en centrifugeren wanneer u reist. Bijvoorbeeld wanneer u in een zomerverblijf of op een camping verblijft. 

Het kleine formaat van het apparaat maakt het gemakkelijk om het te transporteren. Deze Camry Premium CR8052 heeft twee aparte kamers: één voor het wassen van uw kleding (tot 3 KG) en de andere voor het centrifugeren (tot 1 KG). Er zijn twee aparte programma’s voor wassen en centrifugeren en U kunt ook kiezen uit de normale en zachte wasprogramma’s. Afvoerslang werkt via zwaartekracht.

Bekijk hier alle specificaties van de Camry CR8052 mini wasmachine.

BluMill Wasmachine - met Centrifuge - 3 KG

Met deze BluMill Mini Wasmachine kunt u overal wassen en centrifugeren! Deze BluMill Mini Wasmachine is de oplossing voor snel tussendoor wassen, onderweg of als u thuis weinig ruimte heeft. Hij is ideaal voor studenten, voor gebruik op de camping of voor gebruik op plaatsen waar er weinig ruimte is, zoals kleine keukens, caravans of campers.

Voordelen
  • Met was- en centrifuge timer
  • Voor maximaal 3 kg wasgoed
  • Eenvoudig te legen met een slang
  • In 15 minuten klaar

De BluMill Mini Wasmachine heeft een wascapaciteit van 3 kg en een centrifugeer capaciteit van 2 kg. Het is perfect voor het wassen van kleine hoeveelheden wasgoed, zelfs delicate stoffen. Het wasprogramma is kort, het duurt maar 15 minuten en schakelt automatisch uit na de wasbeurt. Het heeft ook een centrifuge draaiprogramma om te gebruiken nadat de kleding is gewassen, met een timer van 5 minuten. 

Het apparaat heeft een laag water- en energieverbruik en is gemakkelijk te gebruiken. Dankzij het handige draaghandvat is de mini wasmachine makkelijk mee te nemen en perfect voor onderweg of op de camping. De BluMill Mini Wasmachine wordt geleverd met een afvoerslang zodat u het water na gebruik eenvoudig kunt afvoeren en een handige gebruiksaanwijzing met wasinstructies.

Bekijk hier alle specificaties van de BluMill mini wasmachine.

Alle mini wasmachines die er te koop zijn

Dit was de TOP 5 meest verkochte en best beoordeelde mini wasmachines. Uiteraard zijn er nog veel meer mini wasmachines te koop. 

Het complete overzicht mini wasmachines vind je hier

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Ook interessant: